dimarts, 30 de novembre del 2010

Quadern de mates¡¡

 

quadern.jpgAquest és un programa que s’instal·la a l’ordinador i ens permet crear un quadern on, aprofitant la motivació que suposa treballar a l’ordinador, els alumnes poden practicar numeració i operacions bàsiques.
Es pot fer funcionar en xarxa, tot instal·lant-lo al servidor a una unitat compartida com la T:\. Després, només caldrà fer una drecera a cada un dels ordinadors clients.
És un programa de fàcil funcionament, tant per part dels alumnes com de l’administrador. A la portada hi ha 16 imatges d’animals, tants com grups d’alumnes es poden crear, que poden coincidir amb grups-aula o amb grups provinents de desdoblaments o de suport. Al clicar damunt d’una de les imatges es mostra la llista dels alumnes. Aquests, només han de clicar damunt el seu nom, triar l’activitat (pestanya) que vol treballar i entrar-hi clicant damunt el semàfor verd.
 pestanyes.jpg
A l’administrador li permet editar els nivells de dificultat de cada apartat, fer que es mostrin totes o només algunes de les pestanyes, assignar un nivell a un grup determinat i editar el llistat des alumnes, entre altres coses.
La versió estable més actual és la 5.0, però ja hi ha la 6.0 en fase de proves (beta) per si algú la vol provar. Us podeu descarregar el programa des de la web de l’autor on, a més, trobareu un complet manual sobre la seva instal·lació i utilització.

dilluns, 29 de novembre del 2010

Aula 2.0 ? (HUMOR)


Serà això el concepte d’aula 2.0?
Està clar que no, però com a toc d’humo, no esta malament, oi?
chiste_aula_virtual1

dilluns, 15 de novembre del 2010

Una web a tenir en compte....

Navegant per la xarxa, a la recerca de recursos perduts, m’he topat amb una web que val molt la pena mirar. Es tracta d’un dels molts apartats que té la web del CEIP Diputació de Barcelona.
Realment han fet un bon treball quan a la recopilació i classificació de recursos que han trobat, també, per la xarxa. Els han classificat, primer, per edats (de P4 a 2n, de 3r a 6è i un d’especial d’anglès) i, dintre de cada rang d’edats, per àrees o matèries.
Realment, cal felicitar-los per la gran labor feta en aquest recull. No us ho perdeu i doneu-li un cop d’ull!
la motxlilla